Over mij en de cattery

Ik LykkeMijn naam is Coby Reedijk en ik woon samen met mijn Noorse Boskatten in Spijkenisse.
Door mijn eerste kat Doeshi (vermoedelijk deels een Noorse Boskat), afkomstig van de vogeltjesmarkt in Antwerpen) ben ik door het Noorse Boskattenvirus besmet geraakt. En heb je er één dan wil je er meer.............. in mijn geval dus nu negen. In 1998 kwamen mijn eerste twee boskatten bij mij wonen en in 1999 en 2000 de volgende twee. De enige katten die nu nog bij mij wonen zijn katten uit eigen fok. Door mij gekozen om een eigen lijn op te bouwen of een bepaalde lijn door te zetten of gewoon voor de heb:-) In ieder nest zit wel een kitten waar je iets speciaals mee hebt. En ja, dan moeten er wel hele lieve baasjes komen om hem/haar af te kunnen staan.

Van origine ben ik docent Textiele Werkvormen en heb ik jaren lesgegeven in textielwarenkennis, patroontekenen, naaitechnieken en ontwerpen in/op materialen aan de opleiding voor Mode en Kleding. Sinds jaren ben ik werkzaam op de afdeling ICT bij een grote onderwijsinstelling in Rotterdam.

Een jaar nadat ik mijn eerste "echte" Noren kreeg ben ik een cattery naam aan gaan vragen, omdat ik mijn poezen minstens één keer een nestje wilde laten krijgen. En wil je dat doen met stamboom, dan moet je je cattery officieel aanmelden bij een vereniging. Het zoeken naar een geschikte naam heeft enige tijd in beslag genomen. De eerste jaren was ik fokkerlid bij de NVvk. Na het eerste nestje in de cattery ben ik overgestapt naar Neocat.

Ik wilde een naam uit de Noorse mythologie gaan gebruiken, omdat ik een Noorse naam het beste bij het ras vind passen.
Omdat mijn twee eerste poezen een naam hadden die met de letter E begon zocht ik naar een naam die ook met een E begon. Uit drie alternatieven werd uiteindelijk de naam Elivagar gekozen. Een naam uit het scheppingsverhaal volgens de Noorse mythologie.